Terug

Unsane – een film die enkel met iPhones is gefilmd

  • 09 / 05 / 2018 0
Unsane – een film die enkel met iPhones is gefilmd

Een film maken met iPhones? Ja, dat kan! Benieuwd hoe Soderbergh dit heeft gedaan? Wij vertellen welke smartphonegadgets je nodig hebt.

De film ‘Unsane’, gefilmd met een iPhone en een Beastgrip Pro!

Op 28 februari 2018 ging tijdens het Berlijnse filmfestival de film ‘Unsane’ van Steven Soderbergh in première. Tijdens dit evenement komen de meest indrukwekkende films voorbij en ondanks dat deze niet meedeed aan de competitie, was het voor ons een winnaar. Het is namelijk de eerste film die compleet is gefilmd met een iPhone 7 en de Beastgrip Pro. Ieder filmliefhebber en smartphonefilmer moet deze film dan ook gezien hebben. Het is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van filmen met de smartphone en het laat goed zien wat er allemaal mogelijk is met enkel een goede smartphonecamera.

 

Plezier en de juiste gadgets, daar maak je een iPhone film mee

De film ‘Unsane’ gaat over een jonge vrouw die tegen haar zin in wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting. In deze inrichting worden al haar angsten werkelijkheid. De film is een lowbudgetfilm. Dit was mogelijk dankzij het kleine aantal mensen dat nodig was én doordat alles met smartphones kon worden gefilmd. Overdag filmde de crew in een ziekenhuis in New York en ’s avonds bewerkte Soderbergh de geschoten materialen.

“Ik wist dat er een moment kwam dat ik een film zou maken met enkel deze nieuwe technologieën”, aldus Soderbergh die al jaren met smartphones en lenzen speelt. Co-star Juno Temple vertelt ook dat het voordeel van deze manier van filmen is dat je veel wendbaarder en sneller bent. Daarbij werken de crew en filmsterren veel intiemer met elkaar samen. “Soms stond je zo dicht bij elkaar, dat je de camera helemaal vergat”.

 

Maar wat heb je nu precies nodig als je een film wilt maken met jouw iPhone?

Uiteraard is de basis een goed script. Verder gebruikte Soderbergh voor ‘Unsane’ in totaal drie iPhone 7 Plus telefoons. Hij filmde in 4K met de app FilMiC Pro. Deze app zorgde ervoor dat de sluitertijd, kleur en focus goed waren. Een enkele scène is echt alleen met de iPhone 7 camera opgenomen, maar bij de meeste is er gebruikgemaakt van de app, verschillende clip-on lenzen en een DJI Osmo-stabilisator. Dit laatste is eigenlijk een soort zeer luxe selfiestick.

 

Aan de Beastgrip Pro werden de microfoons en externe lichtbronnen bevestigd. Verder moet je er natuurlijk voor zorgen dat je genoeg reservebatterijen bij je hebt. Al deze benodigdheden passen makkelijk in een goede rugzak.

 

Zelf aan de slag en mooie filmpjes maken met jouw iPhone? Bekijk ons assortiment smartphone-accessoires om te filmen en fotograferen. Hier vind je onder andere deBeastgrip Promicrofoons en gimbals.

 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Pixigo.nl 9,1 / 10 - 370 Product beoordelingen @ Webwinkelkeur
    Keurmerk webwinkel
    Wij gebruiken cookies. Meer weten en je voorkeuren opgeven? Klik op de link hiernaast. Manage cookies