Menu
EUR
Wireless ME vs Wireless GO II

Wireless ME vs Wireless GO II

Door: Thomas Reacties: 0

Ontdek de nieuwste toevoegingen aan de Rode draadloze microfoonfamilie: de Wireless GO II en de Wireless ME. Welke van deze twee is nu een goede? We leggen het verschil in deze post netjes voor je uit.

Wireless GO II en Wireless ME gedeelde functies

 • Compacte vormfactor met geïntegreerde microfoons en clipsysteem
 • 2,4GHz digitale transmissie voor optimale prestaties, zelfs in RF-intensieve omgevingen
 • Tweekanaalsbediening voor het gelijktijdig vastleggen van twee afzonderlijke geluidsbronnen
 • Zowel een 3,5 mm analoge uitgang als een digitale USB-C-uitgang voor veelzijdige aansluitmogelijkheden
 • Batterijduur van maximaal 7 uur

De Wireless GO II en de Wireless ME delen veel van dezelfde verbeteringen ten opzichte van de originele Wireless GO versie 1. Ten eerste hebben ze allebei 2,4GHz digitale transmissie met 128-bit encryptie, die beschikt over een goed bereik en een stabiele werking, vooral in omgevingen met hoge RF-frequenties (radiofrequenties), zoals zoals stedelijke gebieden, universiteiten, congrescentra en kantoren.

Ze bieden ook allebei de mogelijkheid om twee audiokanalen tegelijk op te nemen, deze te scheiden in linker- en rechterkanalen, zodat ze tijdens de postproductie kunnen worden bewerkt en gemixt. Dit betekent dat u één Wireless ME- of Wireless GO II-ontvanger kunt gebruiken om audio van twee totaal verschillende onderwerpen op te nemen – ideaal voor bijvoorbeeld het vastleggen van interviews.

Zowel de Wireless ME als de Wireless GO II hebben geïntegreerde oplaadbare batterijen met een batterijduur tot 7 uur, analoge 3,5 mm-uitgangen voor camera's, digitale USB-C-aansluitingen voor zowel het opladen als het doorgeven van digitale audio aan smartphones en computers.

Wireless GO II Unieke kenmerken

 • Intern audio-opnemen met meer dan 40 uur opslag per zender.
 • Veiligheidskanaal voor gelijktijdige opname van audio met lagere instellingen voor noodgevallen.
 • Ingebouwd display en bedieningselementen voor een intuïtieve gebruikerservaring.
 • Fijne versterkingsregeling met uitbreidbare padinstellingen tot 10 stappen.
 • Indrukwekkend bereik van 200 meter.

De Wireless GO II beschikt over de optie voor een veiligheidskanaal, zodat je tegelijkertijd je audio en een kopie ervan kunt opnemen met 20 dB onder de huidige instelling, voor het geval uw primaire audio fragmenteert en vervormt. Beide functies kunnen enorm nuttig zijn in kritieke opnamesituaties zoals bruiloften en eenmalige evenementen waarbij het vastleggen van helder geluid cruciaal is.

De Wireless GO II-ontvanger heeft een ingebouwd display, waarop u in één oogopslag belangrijke informatie over uw installatie en opname kunt zien, zoals indicatoren voor het versterkingsniveau, de mute-status en de levensduur van de batterij van uw apparaten. De ontvanger beschikt ook over twee bedieningsknoppen waarmee u snel toegang heeft tot de functies van de Wireless GO II.

Ten slotte biedt de Wireless GO II meer flexibiliteit op het gebied van versterkingsregeling. U kunt schakelen tussen het aanpassen van de ingangsversterking met grove of fijne instellingen, zodat u snel een lage, gemiddelde of hoge versterking kunt kiezen, of een specifiek niveau kunt selecteren (van -30dB tot 0dB in stappen van 3dB). De Wireless GO II heeft ook voorinstellingen voor de meeste populaire cameramodellen, zodat u de perfecte versterkingsinstelling kunt kiezen die past bij de camera waarmee u hem koppelt.

De Wireless GO2 is er in een set met 1 ontvanger en 2 microfoons, en 1 ontvanger 1 microfoon

Wireless ME Unieke kenmerken

 • Eenvoudige interface – supergemakkelijk te gebruiken
 • GainAssist intelligente automatische versterkingsregeling
 • Ingebouwde microfoon op ontvanger (ME Mic) voor opname van "achter de camera"
 • Mogelijkheid om met een derde microfoon op te nemen


De Wireless ME is ideaal voor makers van inhoud die een snelle, eenvoudige en intuïtieve oplossing nodig hebben voor het opnemen van draadloze audio van professionele kwaliteit.

De Wireless ME beschikt over een microfoon die zowel in de ontvanger (ME Mic) als in de zender is ingebouwd, waardoor u tegelijkertijd audio van voor en achter de camera kunt opnemen. Dit maakt hem perfect voor interviews met twee personen, en is vooral krachtig in combinatie met de RØDE Capture video-opname-app die beschikt over de dual cam-modus voor het tegelijk opnemen van zowel de camera aan de voorkant als de selfie-camera. Je kunt zelfs optioneel een tweede zender aansluiten om met drie microfoons tegelijk op te nemen.

Beide ingebouwde microfoons profiteren ook van onze innovatieve GainAssist-technologie, die gebruik maakt van intelligente algoritmen die automatisch uw volumeniveaus direct regelen om ervoor te zorgen dat uw audio perfect in balans is en niet clipt of vervormt. Er zijn twee modi beschikbaar, ‘Auto’ en ‘Dynamic’, zodat u de perfecte instelling voor uw opnamescenario kunt kiezen.

De Wireless ME is er in een set met de ontvanger met ingebouwde microfoon en 1 externe microon. De Wireless ME is ook verkrijgbaar in een bundel met een handvat.

Conclusie

Ter afsluiting biedt de Wireless GO II een reeks geavanceerde functies, ingebouwde bedieningselementen en flexibele aanpassingsopties voor de versterking, waardoor hij ideaal is voor professionelere gebruikssituaties waarbij u meer configuratie-opties nodig heeft. Als je een draadloze microfoon wilt die eenvoudig te gebruiken is, met minimale installatievereisten en functies zoals Gain Assist die het supergemakkelijk maken om keer op keer geweldige audio vast te leggen, schaf dan een Wireless ME aan.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €40,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij gebruiken cookies. Meer weten en je voorkeuren opgeven? Klik op de link hiernaast. Manage cookies