Menu
EUR
#BLACKFRIDAY: Gebruik code CELLY50 voor 50% korting op alles van Celly
Drie tips voor het maken van de perfecte macro foto met je smartphone

Drie tips voor het maken van de perfecte macro foto met je smartphone

Door: Joyce Hemelt Reacties: 0

Macro foto's zijn zeer gedetailleerde foto's dichtbij het onderwerp genomen. Met een standaard smartphone kom je aardig dichtbij het maken van een vage vlek of nog erger je smartphone wil niet scherpstellen. 
 

Hierbij dus vast tip #1. Lens. Zorg voor een goede Macrolens. Lenzen voor op je smartphone zijn echt een must. Je kunt al voor een paar euro een goeie Macrolens aanschaffen. Bloemen en insecten zijn het geliefde onderwerp en juist bij het maken van deze foto's wil je snel kunnen handelen. Niet handig als je eerst de afstand precies moet bepalen voor je kunt klikken en je onderwerp er van door vliegt. Met een Macrolens heb je dit probleem niet. De bekende merken Olloclip en Ztylus hebben prachtige macrolensen in hun assortiment, maar voor een iets lager budget kun je met de Easy Macro Lensband ook goed uit de voeten.
 

Wil je geen Macrolens op je smartphone of je hebt er geen bij de hand overweeg sowieso tip #2. Statief. Met een statief zorg je voor stabiliteit. Als je smartphone is ingezoomd en je trilt is je foto bewogen. Met een statief is je smartphone gegrond en voor het juiste beeld hoef je alleen te klikken. De Joby statieven zijn hiervoor perfect. De kleine gekleurde tripods klem je behendig om een tak of reling heen. Je kunt hem ook neerzetten op een wat instabielere ondergrond als grind. 


Nu je dichtbij je onderwerp kunt komen en bewegen geen issue meer is denk dan aan tip #3 Licht. Sommige aspecten van je foto zoals kleur zijn alles bepalend bij een macro foto. Om dit goed over te brengen moet je soms overbelichten. Een flitser is dan het perfecte hulpmiddel. De flitsers van iBlazr zijn hiervoor perfect. Je klikt hem zo op je telefoon en bent niet afhankelijk meer.
 

Gelukt? Wij zijn erg benieuwd naar jullie macrofoto's! Mail/app/# ons en we laten jullie foto's graag aan onze lezers zien. 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta
€

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €40,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij gebruiken cookies. Meer weten en je voorkeuren opgeven? Klik op de link hiernaast. Manage cookies